Askesøvn

Askesøvn

«Og aske sover seg ny til stjerneform».

Etter massakren på Guernica stod mindre enn 1 % av bygningene igjen. Det offisielle tallet på drepte er satt til 1.654, men en stor del av ofrene ble for alltid begravet under ruinene. Mange av dem ble forkullet i de voldsomme brannene. Maleriets kullsorte bakgrunn er malt med grunnstoffet karbon – kull.

Tittelen Askesøvn er inspirert av et dikt av den jødiske dikteren og nobelprisvinneren i litteratur, Nelly Sachs. Massakren på Guernica er begynnelsen på den europeiske lidelseshistorien som skulle ende med Holocaust, den fullstendige tilintetgjørelsen av mennesket og menneskeverdet. Humanismens storstilte prosjekt ble forkullet som mennesket selv – og alt vendte tilbake til grunnstoffet karbon.

Nelly Sachs leter etter et språk som kan formulere jødenes lidelser under andre verdenskrig. Et sted beskriver hun hvordan asken som stiger opp fra konsentrasjonsleirenes krematorieovner, på ett tidspunkt vil danne nye stjerner. I diktet Kor av forlatte ting skriver hun: «Und Asche schläft sich neu zur Sternengestalt». «Og aske sover seg ny til stjerneform».

Et kunstverk av Vebjørn Sand fra serien «Guernica – et vendepunkt».

Grafisk kunst av Vebjørn Sand. Hvert grafiske trykk er håndkolorert med pastell og akrylmaling for å løfte høylyset og fremheve fargene. Mixed media gir Vebjørn en unik mulighet til å skape nye, spennende motiver.

Pris inklusive 5% BKH-avgift
Dette kunstverket omsettes ved Norwegian Dreams som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA.
Håndkolorert
Signert
Innrammet
Teknikk
Opplag
Selected
Selected
Selected
D.G.A
Pastell
Hvit Gesso
Akrylmaling
Fargestifter
180

Vår grafikk er laget med 308 grams 100% bomullspapir i museumskvalitet. Papiret vårt er miljøsertifisert og produsert med bærekraftig skogbruk. For å sikre den høyeste arkivstandarden, er papiret fritt for syre og lignin, dette beskytter mot aldring og holder papiret hvitt.

Mixed Media

Her ser du hvordan grafikk blir til.

Å skape et grafisk verk er en møysommelig prosess. Fra første penselstrøk, med uendelige veier å gå. I mixed media forener kunstneren grafikk, maleri, og pastell til et unikt motiv. I denne filmen får du se alt.

Format
Format
106 cm
125 cm
Motivformat
Motivformat
84 cm
99 cm
Museumsglass
Museumsglass
Vi har valgt å bruke Artglass AR 70™, fordi glasset fremstår nærmest usynlig. Glasset er refleksfritt og tillater farger og detaljer å komme frem uten gjenskinn.
Ramme
Ramme
Alt bindes sammen med en elegant svart treramme. Disse er 4 cm brede og 3.5 cm tykke.

Dersom du er i nærheten av oss leverer vi det personlig hjem til deg. Om du er lenger unna, vil vi sørge for forsvarlig og varsom transport.

Detaljer 63 000 kr
- 1 +