Om Oss

Vi bygger på mer enn femti års arbeid med samtidskunst; fra Øivind Sands oljetegninger, til Marianne Aulies moderne og ekspressive Optimister, og Vebjørn Sands ekspedisjoner til Antarktis og installasjoner som Roseslottet og Keplerstjerna.

Hver berørelse på et lerret er en reise. Kunstneren innvier oss i en fortelling med hvert saftige strøk av maling, kritt, pastell eller blyant.

Våre Kunstnere

Vebjørn Sand, født 1966, er maler, grafiker og prosjektskaper. Han har studert ved Statens Kunstakademi i Oslo, Kunstakademiet i Praha og The Art Students League of New York. Akt, anatomi og portretter er sentrale temaer i Vebjørns arbeid.

I senere år har han dedikert seg til å utvikle maleriserier som bruker Andre verdenskrig som basis, inkludert «Scener fra andre verdenskrig – Individets valg» og «Guernica – et vendepunkt».

Han har bygget Trollslottet, Keplerstjernen, og har utviklet sin Antarktis serie utover flere ekspedisjoner til Sydpolen. Da Vinci-Bro prosjektet ble reist i is på flere kontinent for å tydeliggjøre klimaforandringer. I 2020 åpner Roseslottet på Frognerseteren for å hedre motstandskampen i Norge.

Øivind Sand, født 1935, er maler, grafiker, og prosjektskaper. Med et dristig formspråk og en sterk koloritt lar han skjærgården stige opp av bølgene. Han utviklet uttrykket sitt gjennom et livslangt studium, med blant annet studiereiser til Weimar i 1989, St. Petersburg i 1991, og Athos i 1999.

Øivind har i mange år konstruert modeller av platonske og arkimediske romlegemer og bygget den endelige modellen av Keplerstjernen på Gardermoen. Gleden over de geometriske formene kan øynes som strukturer og mønstre i bildene hans. 

Matematikken er naturens skjulte fundament og ifølge grekerne det eneste språket menneskene deler med gudene.

Sand spenner lerretet opp mellom to tårn: et russisk kirkespir og et fyrtårn på Hvaler. Mellom disse to lyskildene dikter han fortellinger om livet på de fjerne strender og de nære kyster. Billedverden hans er et innblikk i en verden på frihetens hav og i det uforutsigelige rom, der havet har flere horisonter.

Marianne Aulie, født 1971, er en maler, grafiker, og performance kunstner. Hun maler i et abstrakt-ekspresjonistisk formspråk med sterke farger. «Optimistenes seiersdans», «De utstøttes triumf», og «Kødannelse foran livskilden» er sentrale maleriserier i hennes kunst.

De siste ti årene har hun malt og drevet Galleri Sand i West Village, New York City. På taket av atelieret sitt i verdensbyen maler hun fragmenter av menneskers liv på utkanten av samfunnet for å fortelle om de sterkeste sjelene som uttrykker glede og optimisme.

Om Oss
Lagt til Vis handlekurv
Loading